Dré Brenneker (Venlo 1910) maakte als fotograaf en filmer in de periode 1935-1948 o.a. foto's en films (o.a. de befaamde Venlose 'Puinfilm') voor het Dagblad voor Noord-Limburg te Venlo. Vanaf 1948 was hij zelfstandig fotograaf (fotozaak en atelier voor industriële reclamefotografie). 

De naam Brenneker is haast onverbrekelijk verbonden aan twee Venlose instituten: enerzijds de Venlose Amateur Fotografen Vereniging, die in 1948 met zijn medewerking werd gesticht en aan de andere kant de Venlose Vrije Academie, waar hij vanaf het prille begin docent was. Zijn vakmanschap heeft Dré Brenneker altijd mede in dienst gesteld van de amateurs. Voorts was hij lid van de kunstkring Kyra, met welke groep hij regelmatig exposeerde. In 1975 werd hem de Cultuurprijs van de stad Venlo toegekend, tegelijkertijd ontving hij de ES FIAP onderscheiding.

Als autonoom fotograaf maakte hij duizenden dia's en (voornamelijk) zwart/wit foto's, waarbij hij zich liet inspireren door zijn vele reizen (Ibiza, Formentera, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Polen, Noorwegen, Schotland, Engeland) en door betrokkenheid bij de natuur. Werk van Dré Brenneker werd gepubliceerd in fototijdschriften. Hij vertoonde op zeer veel plaatsen zijn diaseries (Spanje, Stones, Colarabesk). Foto's bevinden zich o.a. in het gemeentearchief van Venlo, het Nederlands Fotomuseum Rotterdam, het Centre d’Estudis Balears van de Université Sorbonne de París en NAAM Curaçao. In een van de eerste uitgaven van Perspectief werden foto's van Dré gepubliceerd en besproken.

Dré Brenneker was getrouwd met voordrachtskunstenares Toos Brenneker-Leurs (1910 - 2006). Dochter Josien Brenneker (1950) is grafisch kunstenaar. Zij exposeerde o.a. in Galerie Ramakers Den Haag, Galerie Wolfs Maastricht, Museum Van Bommel van Dam Venlo, KunstRai Amsterdam, Frans Masereel Centrum Kasterlee (B), I.C.C. Antwerpen (B), de Fabriek Eindhoven, Jan van Hoof Galerie 's-Hertogenbosch. Josien won in 1988 de Nederlandse grafiekprijs. Zoon Bart Brenneker (1946) is mediaconsulent. Hij produceert audiovisuals, geeft cursussen en trainingen en adviseert bij mediagebruik. Hij was redacteur en hoofdredacteur van de Eindhovense cultuurkrant 'Uit in Eindhoven'.

1954 - Hoofdprijs Nationale Gevaert-wedstrijd
1975 - Cultuurprijs gemeente Venlo
  1975 - Prix d'excellence FIAP