Venlose cultuurprijs 
voor Dré Brenneker

Venlo - Burgemeester en wethouders van Venlo hebben de gemeentelijke cultuurprijs voor 1975 toegekend aan de Venlose fotograaf Dré Brenneker. De prijs, die met een oorkonde wordt bekrachtigd, heeft de vorm van een eretentoonstelling in het Cultureel Centrum, waar gisteravond een feestelijke receptie plaatsvond die zeer druk bezocht werd.

Wethouder Billekens lichtte toe dat Brenneker deze prijs krijgt voor zijn grote verdiensten op het gebied van de fotografie, met name de bevordering van de amateurfotografie, alsmede zijn overige culturele activiteiten in Venlo waardoor hij anderen heeft geďnspireerd en gestimuleerd.

De voorzitter van de landelijke band van amateurfotografenverenigingen kwam met een tweede onderscheiding voor de onlangs 65 jaar geworden Venlose fotograaf die zijn vakmanschap mede in dienst heeft gesteld van de amateurs. De Internationale Federatie van Fotokunstenaars, waarvan het kantoor zetelt in Zwitserland, heeft Brenneker de 'Onderscheiding voor bewezen diensten' toegekend. Deze bestaat uit een diploma en draaginsigne. 

Namens de Venlose Vrije Academie, waar Brenneker sedert de oprichting docent is, sprak Hay Mansvelders woorden van waardering die hij van een map met tekeningen vergezeld deed gaan. Tenslotte uitte voorzitter Wim Westerhuis van de Venlose Amateurfotografen Vereniging warme woorden van dank aan het adres van Brenneker, die sinds de oprichting van de vereniging ontelbare waardevolle adviezen aan de leden heeft verstrekt. Westerhuis overhandigde Brenneker een album met tal van foto's die een kwart eeuw geschiedenis van de vereniging, waarmee de naam Brenneker zo vast verbonden is, in beeld brengt.

De eretentoonstelling in het Cultureel Centrum toont een overzicht van het oeuvre van Dré Brenneker.